"Радіотехнічні поля, сигнали, апарати та системи"

Проблематика использования инфракрасных пассивных датчиков движения

Автор:

Родин Денис Александрович; Тимофеева Юлия Федоровна, ассистент (Национальный технический университет Украины «Киевский политехнический институт», г. Киев, Украина)

Инфракрасные пассивные датчики относятся к классу детекторов движения, реагирующих на тепловое излучение движущегося человека, и состоят из оптической системы, пиросенсора и блока обработки сигналов пиросенсора. В данной работе авторами был проведен анализ этих проблем, что позволил выделить наиболее эффективные методы и средства их пре-одоления с точки зрения достижения цели, стоимости и возможности применения.

...

Додатки:
Download this file (RTPSAS_2012_s3_p73.pdf)Родин Д. А., Тимофеева Ю. Ф., тезисы[Полный текст]270 Kb
 

Коментарі  

 
# Андрій Анатолійович Новосад 22.02.2012 12:30
Скажіть, будь-ласка, що застосовується в якості піроелемента в таких давачах?
 
 
# Родін Д. О. 22.02.2012 20:29
Андрій Анатолійович, уточніть будь-ласка, що саме вас цікавить у піроелементі (конструкцїі, характеристики...).
 
 
# Андрій Анатолійович Новосад 23.02.2012 10:12
Цікавить принцип роботи, конструкція..
 
 
# Родін Д. О. 23.02.2012 13:26
Принцип дії піроелектричних приймачів побудований на виникненні електричних зарядів в кристалі танталату літію під впливом інфрачервоного випромінювання. Чутливий елемент з піроелектричного матеріалу забезпечений електродами, які утворюють конденсатор великої ємності. Різниця потенціалів, що виникає в кристалі при опроміненні, не перевищує 1мВ. Так як піроприймач призначений для виявлення дуже малих рівнів випромінюваної інфрачервоної енергії, струм піроелемента досить малий. Більшість піроприймачів, що випускаються в даний час, мають диференціальну структуру з двох чутливих елементів (DUAL), включених для компенсації зовнішніх наведень протифазно в парах. Таким чином, детектор в цілому реагує тільки на градієнт температури між двома площинами, в той час як фонове значення температури компенсується за рахунок протифазного включення площин.
Деякі виробники пропонують счетверенні піроелементи (QUARD або DOUBLE DUAL) - це два здвоєних піроприймача, розташованих в одному датчику. При цьому геометрія розміщення піроприймача і схема їх включення вибирається таким чином, щоб корисний сигнал у двох каналах був протилежної полярності, а сигнали від електромагнітних завад взаємно компенсувалися.
Для виключення впливу зовнішніх перешкод піроприймач обпресовують в металевий корпус типу ТО-5 і містить вбудований підсилювач (польовий транзистор або рідше ОП із входом на польовому транзисторі). Таке класичне рішення, що застосовується у всіх відомих світових виробників піроприймачів.
 
 
# Андрій Анатолійович Новосад 23.02.2012 17:56
Дякую за відповідь!
 
 
# Родін Д. О. 23.02.2012 19:23
Немає за що! Радий був Вам відповісти!
 

Додавати коментарі можуть лише авторизовані користувачі. Введіть логін та пароль або зареєструйтеся.

Пошук

Авторизація


Останні коментарі

Joomla inotur picma