"Радіотехнічні поля, сигнали, апарати та системи"

Імпедансний виявлювач закладних пристроїв замаскованих під радіоелементи

Наконечний Т. А., магістрант, Євграфов Д. В., к.т.н.

Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», м. Київ, Україна

Анотація

Представлено пристрій виявлення закладних пристроїв, замаскованих під радіоелементи у радіоелектронній апаратурі, що базується на дослідженні імпедансних характеристик моделей закладних пристроїв. Виявлювач передбачає аналіз розходження комплексних опорів, що вимірюютьcя у відповідних вузлах друкованої плати.

Ключові слова: виявлювач, закладний пристрій, імпеданс.

Аннотация

Представлено устройство обнаружения закладных устройств, замаскированное под радиоэлементы в радиоэлектронной аппаратуре, что основано на исследовании импедансных характеристик моделей закладных устройств. Обнаружитель предусматривает анализ различия комплексных сопротивлений, измеренных в соответствующих узлах печатной платы.

Ключевые слова: обнаружитель, закладной устройство, импеданс.

Abstract

Presented embedded devices detection device disguised as radiolements in electronic equipment, based on a study of the characteristics of the impedance models of embedded devices. The detector provides an analysis different complex resistances measured in the respective printed circuit board assemblies.

Keywords: detector, embedded device, impedance.

...

 

Коментарі  

 
# Zinchenko 22.03.2017 14:13
Как на практике применяется разработанное Вами устройство?
 
 
# Наконечний 22.03.2017 16:12
Доброго дня Максим В'ячеславович! Розроблюваний мною пристрій можна буде використовувати, як основний засіб пошуку закладних пристроїв, так і використовувати його в якості додатку до існуючих методів виявлення закладних пристроїв. Наприклад, детектор поля виявив закладний пристрій в радіоапаратурі, але ми не знаємо в якому радіоелементі замаскована закладка. Ми використовуємо розроблюваний виявлювач для пошуку радіоелементу, в якому замаскована радіозакладка. Також, якщо є сильне електромагнітне поле детектор безсилий, а заданому виявлювачі це не проблема. І ще одне якщо радіозакладка буде записувати інформацію, а передавати інформацію в короткі проміжки часу стандатними методами ми її не зможемо знайти, а розроблюваному виявлювачу по силі. Даний пристрій більш слугує допоміжнм методом до існуючих рішень. Дуже дякую за запитання!
 

Додавати коментарі можуть лише авторизовані користувачі. Введіть логін та пароль або зареєструйтеся.

Пошук

Авторизація


Останні коментарі

Joomla inotur picma