"Радіотехнічні поля, сигнали, апарати та системи"

Підвищення ефективності цифрової обробки сигналів в радіотехнічних системах

Реутська Юлія Юріївна, асистент

Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут», м.Київ, Україна

Анотація

З метою покращення ефективності розглянуто три методи реалізації цифрової обробки сигналів (ЦОС) — на центральних процесорах, цифрових сигнальних процесорах та графічних процесорах. Для тестування були обрані відповідні пристрої з врахуванням безлічі факторів, в тому числі, загальних апаратних можливостей, продуктивності додатків, програмування і витрат. Були розроблені алгоритми та відповідні додатки для кожного пристрою, представлені результати тестування.

Ключові слова: цифрова обробка сигналів, процесор, продуктивність, ефективність.

Аннотация

С целью повышения эффективности рассмотрены три метода реализации цифровой обработки сигналов (ЦОС) — на центральных процессорах, цифровых сигнальных процессорах и графических процессорах. Для тестирования были выбраны соответ-ствующие устройства с учетом множества факторов, в том числе, общих аппаратных возможностей, производительности приложений, программирования и расходов precio de la pastilla cialis. Были разработаны алгоритмы и соответствующие приложения для каждого устройства, представлены результаты тестирования.

Ключевые слова: цифровая обработка сигналов, процессор, производительность, эффективность.

Abstract

Three methods of the digital signal (DSP) processing implementing with the central processors, the digital signal processors, and the graphics processors are considered to improve the DSP efficiency. Suitable devices based on a many factors, including overall hardware fea-tures, application performance, programmability and overhead. Algorithms and related with them applications are developed for each device. The test results are presented.

Keywords: digital signal processing, processor, performance, efficiency.

Додатки:
Download this file (RTPSAS_2016_s1_t10.pdf)Реутська Ю.Ю.[Тези]504 Kb

...

 

Коментарі  

 
# Шунков В. В. 14.03.2016 17:22
Чому для порівняння швидкодії використано такий неоднозначний параметр як час? Адже всі тестовані пристрої працюють на різних тактових частотах і в різних архітектурах на виконання операцій витрачається різна кількість тактових імпульсів.
 
 
# Реутська Юлія Юріївна 15.03.2016 21:41
Доброго дня! Все вірно, але для сучасних систем (багатозадачних та багатоядерних) швидкодія не може визначатися за допомогою тактових імпульсів (наприклад ЦП з одним ядром і ЦП з 8 ядрами на одній і тій же частоті працює по різному (ясно чому). Отже для виміру продуктивності використовують кількість операцій в секунду чи час виконання задачі. Оскільки час є більш універсальною величиною і більш зрозумілою для аудиторії, яка не є фахівцями в сфері ЦОС, але є фахівцями в радіолокації, за основу для порівняння взяли час (наприклад, час виявлення цілей та час визначення параметрів цілей).
 

Додавати коментарі можуть лише авторизовані користувачі. Введіть логін та пароль або зареєструйтеся.

Пошук

Авторизація


Останні коментарі

Joomla inotur picma