"Радіотехнічні поля, сигнали, апарати та системи"

Аналіз надчутливих пристроїв та їх сенсорів до магнітного поля на ефекті Джозефсона

Осадчук Олександр Володимирович, д.т.н., професор; Притула Максим Олександрович, аспірант; Коваль К.О., к.т.н., доцент

Вінницький національний технічний університет, м. Вінниця, Україна

Анотація

Проведено аналіз надчутливих пристроїв та їх сенсорів до магнітного поля на ефекті Джозефсона. Представлено основи роботи таких сенсорів та приклади їх промислових зразків іноземного виробництва. Наведено варіанти застосування СКВІДів в промисловості.

Ключові слова: СКВІД, магнітне поле, сенсор.

Аннотация

Проведен анализ сверхчувствительных устройств и их сенсоров к магнитному полю на эффекте Джозефсона. Представлены основы работы таких сенсоров и примеры их промышленных образцов иностранного производства. Приведены варианты применения СКВИД в промышленности.

Ключевые слова: СКВИД, магнитное поле, сенсор.

Abstract

The supersensitive devices and their sensors to the magnetic field on the Josephson effect are analysed. The basics of sensors and examples of their foreign industrial designs are presented. The industry SQUIDs are presented.

Keywords: SQUID, magnetic field, sensor.

...

 

Коментарі  

 
# Яненко Олексій Пилипович 16.03.2015 12:13
Чи є аналоги вітчизняних СКВІДів в Україні, та яка чутливість забезпечується цими сенсорами? Бажано привести інформацію в подальших публікаціях використання надчутливих магнітометрів в біології та медицині.
 
 
# Притула Максим Олександрович 20.03.2015 10:16
Чутливість СКВІДів по магнітному полю становить близько 10−13 Тл, але є й чутливіші ще й на порядок. Про українські аналоги я інформації не зміг знайти, а от про Російські деяку інформацію знайшов на сайті Биомагнитная лаборатория ИРЭ РАН. Також прикладом російського анлога може бути патент РФ № 2457502 "приемный элемент сквид-магнитометра" (патент 2012р.)
 

Додавати коментарі можуть лише авторизовані користувачі. Введіть логін та пароль або зареєструйтеся.

Пошук

Авторизація


Останні коментарі

Joomla inotur picma