"Радіотехнічні поля, сигнали, апарати та системи"

Моделювання мережевої взаємодії в середовищі LabView

Камінчук Катерина Вікторівна

(Національний технічний університет України «Київський Політехнічний Інститут», м. Київ, Україна)

Розглянуто моделювання протоколу ТСР, який є протоколом передачі даних транспортного рівня стеку ТСР/ІР. Реалізовано модель на базі графічного програмування в середовищі LabView, де вихідний код являє собою блок-діаграму (з’єднані один з одним піктограми елементів мови), яка потім компілюється в машинний код. Детально розглянуто механізм роботи портів, формат ТСР-з’єднання, його структура та тонкощі реалізації. Створені блок-діаграми віртуальних приладів «Клієнт даних» та «Сервер даних». За допомогою даного моделювання можна досліджувати повний цикл роботи протоколу ТСР, а також проводити моніторинг заданих параметрів на декількох хостах. Модель надає можливість дослідити вплив завад на передачу даних в мережі.

Ключові слова: протокол ТСР,протокол UDP, передача даних в мережі.

...

Додатки:
Download this file (RTPSAS_2013_s5_p133.pdf)Камінчук К. В.[Тези]420 Kb
 

Коментарі  

 
# Туровський А. О. 14.03.2013 11:59
З представлених тез залишається не зрозумілим, яка мета проведеного моделювання, які задачі розв'язані чи можуть бути розв'язані з його допомогою. Крім того, у моделюванні використано стек із бібліотек LabView чи власний? Адже ж сама реалізація стеку теж накладе певні фукціональні особливості.
 
 
# Камінчук К. В. 15.03.2013 11:49
Мета проведеного моделювання полягає в тому, щоб детально розглянути можливі типи завад, які впливають на передачу даних в мережі.
Використаний стек було взято з бібліотеки LabView та доповнено необхідним функціоналом для моніторингу, аналізу та можливими варіантами захисту протоколу ТСР при взаємодії з різними типами мережевих завад.
 

Додавати коментарі можуть лише авторизовані користувачі. Введіть логін та пароль або зареєструйтеся.

Пошук

Авторизація


Останні коментарі

Joomla inotur picma