"Радіотехнічні поля, сигнали, апарати та системи"

Алгоритм візуалізації неоднорідностей в імпедансній томографії

Сушко І.О., аспірант; Рибін О.І., д.т.н., професор

(Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут», м.Київ, Україна)

Розроблено алгоритм і його програмну реалізацію для реконструкції образу в імпедансній томографії на базі методу зон провідності та методу Ньютона-Рафсона з регуляризацією за Тихоновим. Показано працездатність розробленого алгоритму, який дозволяє виявити неоднорідність та її місцезнаходження на фантомі. Отримані результати є підставою для подальших досліджень з метою вибору зонного фантома, що є найбільш чутливим до змін напруг за рахунок неоднорідностей. Геометричну точність можна підвищити шляхом проведення вимірювань методом сусідніх електродів.

Ключові слова: імпедансна томографія, неоднорідність, фантом, реконструкція образу, метод зон провідності.

...

Додатки:
Download this file (RTPSAS_2013_s1_p037.pdf)Сушко І.О., Рибін О.І.[Тези]472 Kb
 

Коментарі  

 
# Іванюк Н. О. 12.03.2013 15:31
Доброго дня! Для реконструкції образу в імпедансній томографії Ви розробили алгоритм візуалізації неоднорідностей. Чим запропонований алгоритм відрізняється від класичного підходу виявлення неоднорідностей у фантомі?
 
 
# Сушко І. О. 13.03.2013 12:01
Доброго дня! Запропонований метод відрізняється від класичного підходу зменшенням трудоємності та підвищенням точності розрахунків. Це відбувається за рахунок зменшення порядку матриці похідних від передаточних опорів по поверхневим провідностям фантому (наприклад до 14го або 30го замість 1000го). Знаходження оберненої матриці до матриці похідних є необхідним для розв'язання зворотної задачі імпедансної томографії.
 

Додавати коментарі можуть лише авторизовані користувачі. Введіть логін та пароль або зареєструйтеся.

Пошук

Авторизація


Останні коментарі

Joomla inotur picma