"Радіотехнічні поля, сигнали, апарати та системи"

Мікродвигун для електромеханічного відбивного поляризаційного фазообертача

Автор:

Сидорук Юрий Киндратович, доцент; Довгань В.М., студент (Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут", м. Київ, Україна)

Запропонована конструкція мікродвигуна для електромеханічного дискретного відбивного поляризаційного фазообертача, призначеного для використання в фазованих антенних решітках сантиметрового і міліметрового діапазонів довжин електромагнітних хвиль. Статор мікродвигуна має дві секції електромагнітів, між якими розташований ротор з постійними магнітами. Ротор двигуна за один крок може повертатися на кут ±45°або ±90°, що відповідає фазовому зсуву 90°, 180° і 270°. Час повороту ротора на один з заданих кутів (5÷6 )мс при мінімально можливих затратах енергії. Розроблено стенд і метод експериментального дослідження мікродвигуна. Проведено детальне експериментальне дослідження двох зразків мікродвигуна. Експериментально вивірені і виміряні основні параметри мікродвигуна: час зміни та енергетичні затрати на зміну фазового зсуву, встановлені залежності часу повороту ротора на заданий кут та енергетичні витрати на один дискрет зміни фазового зсуву від параметрів імпульсу напруги, що подається на обмотки статора мікродвигуна.

Ключові слова: фазовані антенні решітки, електромеханічний фазообертач, мікродвигун, розробка конструкції, експериментальні дослідження, час зміни фази, енергетичні витрати, оптимізація параметрів.

...

Додатки:
Download this file (RTPSAS_2012_s6_p145.pdf)Сидорук Ю.К., Довгань В.М., тези[Повний текст]235 Kb
 

Додавати коментарі можуть лише авторизовані користувачі. Введіть логін та пароль або зареєструйтеся.

Пошук

Авторизація


Останні коментарі

Joomla inotur picma