"Радіотехнічні поля, сигнали, апарати та системи"

Шляхи зниження променевого рентгенівського навантаження на лікуючий персонал та постраждалих з переломами та пошкодженнями кісток опорно-рухового апарату

Автор:

Шайко-Шайковський Олександр Геннадійович, д.т.н., професор (Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича, м. Чернівці, Україна); Олексюк Іван Степанович, к.мед tadalafil price.н., доцент; Білик Сергій Вікторович, к.мед.н. (Буковинський державний медичний університет,  м. Чернівці, Україна)

Лікування переломів та пошкоджень довгих кісток опорно-рухового апарату, повернення постраждалих до активного способу життя, продуктивної виробничої та творчої діяльності залишається в наш час важливою та актуальною задачею не тільки лише в медичному аспекті, але також й в соціально-економічному плані.

...

 

Коментарі  

 
# Андрій Анатолійович Новосад 22.02.2012 13:05
Скажіть будь-ласка, чи можливе застосування методів ультразвукової візуалізації замість рентгенівського випромінювання при встановленні засобів остеосинтезу?
 
 
# Шайко-Шайковський О.Г. 22.02.2012 21:17
Дякую за запитання. Можливість використання методів ультразвукової візуалізації виглядає привабливою, проте - у нас немає такого рода апаратури та нам невідомо, де вона є та де використовується. Нам невідомо про використання ультразвукової апаратури для здійснення інтрамедулярного остеосинтезу (введення у кістковомозкову порожнину фіксатора) за допомогою ультразвукової апаратури. Всі існуючі методи апаратного забезпечення остеосинтезу базуються іменно на ЕОПах - електронно-оптичних перетворювачах, які за допомогою компю"терної приставки дозволяють "запам"ятовувати" положення фіксатора та здійснівати його проведення. На жаль і ця апаратура доступна тільки крупним клінікам. Тому. як альтернатива, пропонується використання ріноманітних навігаційних пристроїв, які дозволяють зменшити пременеве навантаження або взагалі - обійтись без ЕОПів. З повагою. О. Шайковський
 
 
# Андрій Анатолійович Новосад 23.02.2012 10:14
Дякую
 

Додавати коментарі можуть лише авторизовані користувачі. Введіть логін та пароль або зареєструйтеся.

Пошук

Авторизація


Останні коментарі

Joomla inotur picma